De leukste woordspelletjes zoals Scrabble, Wordfeud en Ruzzle

In Nederland zijn ze helemaal gek van woordspelletjes. Letters rapen, op een bord plaatsen en je tegenstander verslaan! Woordspelletjes zoals Scrabble, Wordfeud en Ruzzle zitten in de lift en heel wat mensen hebben Wordfeud de dag van vandaag op hun telefoon staan. Maar wat zijn nou de leukste woordspelletjes?

Scrabble, het bekenste en oudste woordspelletje

Scrabble is het oer-klassieke woordspelletje dat iedereen wel kent. Scrabble is een competitief spel en bij menig huishuiden zijn de steentjes al wel eens door de woonkamer gevlogen. Scrabble is een bordspel waarbij je steentjes uit een zakje raapt. Op deze steentjes staan dan letters met een letterwaarde. Deze letters leg je af op een bord waarna je punten kan scoren. Pas wel op dat je de tegenstander geen kans geeft om een woord neer te leggen op een speciaal vakje, want zo kan hij of zij een heleboel punten scoren!

Wordfeurd, de populairste onder de woordspelletjes

Houd jij van Scrabble? Dan moet je zeker een keertje naar Wordfeud kijken. Wordfeud is een spelletje op je tablet of smartphone dat op zich dezelfde regels volgt als Scrabble. Bij Wordfeud ga je de strijd aan tegen andere mensen in Nederland en België en kan je over enkele dagen gespreid een spelletje spelen.

Omdat Wordfeud dezelfde regels heeft als Scrabble is het spelletje erg makkelijk te verstaan. Daarnaast kan je op het internet ook heel wat woordenlijsten vinden zoals woordenlijsten van woorden met de letter Y die jou op weg kunnen helpen veel punten te scoren.

Ruzzle, een onbekender woordspel

Heb jij al een keertje van Ruzzle gehoord? Dit woordspelletje op je smartphone laat jou namelijk vliegensvlug woorden raden. Op je scherm krijg je 16 vakjes met letters erin. Verbind deze vakjes horizontaal, verticaal of zelfs schuin met elkaar om woorden te vinden. Hoe langer de woorden hoe meer punten je scoort. Ook door minder vaak voorkomende letters te gebruiken zoals de Letter Y (met waarde 4) kan je meer punten scoren.

Ook Ruzzle is een spelletje dat je met een tegenstander speelt. Je speelt Ruzzle over enkele rondjes waarna er dan aan de hand van de puntentelling wordt uitgemaakt wie het spelletje Ruzzle gewonnen heeft.