Puzzelaars gebruiken vaak een woorden generator

Puzzelspelletjes zijn momenteel heel erg populair in Nederland en België. Denk zo bijvoorbeeld maar aan Wordfeud of Ruzzle –, maar ook aan Scrabble dat vaak weer van onder het stof wordt vandaan gehaald. Wanneer we woordspelletjes spelen tegen vrienden of vreemden willen we natuurlijk erg graag winnen. Een van de manieren om te winnen is door een woorden generator te gebruiken. Maar wat zijn dat nou, woordengenerators, en kunnen deze generators ons echt helpen winnen?

Wat is een woorden generator?

Een woordengenerator is een programmaatje op je telefoon of vaak op het internet waar je een aantal letters kan ingeven. De generator spuwt dan woorden uit die je met deze letters kan maken. Een woordengenerator biedt dus een erg makkelijke manier om erachter te komen welke woorden je kan maken met de letters die je hebt. Daarnaast kan je op de woordengenerator ook zien welke woorden het meeste waard zijn om op die manier meer punten te scoren.

Hoe gebruik je een woordengenerator?

Wanneer je een woordengenerator wilt gebruiken kan je alle letters waarmee je een woord moet maken in de woordengenerator opgeven. Na wat berekeningen spuwt de generator dan een hoop woorden uit die jij kan gebruiken op het bord. Op die manier krijg je inspiratie of weet je precies welke woorden je moet neerleggen om een hele hoop punten te scoren.

Onze woorden generator

Maximaal 10 letters met eventueel 2 ? erin

Is een woordengenerator gebruiken valsspelen?

woorden generator
Een voorbeeld van een woorden generator

Of het valsspelen is om een woordengenerator te gebruiken is een ethisch geladen vraag die enkel jij voor jezelf kan beantwoorden. Het feit is echter dat heel wat puzzelaars bij bordspellen woordengenerators gebruiken. Op die manier ben je altijd benadeeld wanneer je besluit om geen woordengenerator te gebruiken. Daarnaast is het spelen van Scrabble of Wordfeud heel wat meer dan enkel het afleggen van woorden op het bord. Je moet bijvoorbeeld nadenken over waar je het woord legt en hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw tegenstander kleine of slechte woorden neerlegt.

Conclusie

Het gebruik van een woordengenerator is wijdverspreid onder de woordpuzzelaars en wanneer je ervoor kiest om geen woord generator te gebruiken word jij sowieso benadeeld. Daarnaast is ook de strategie erg belangrijk wanneer je Wordfeud of Scrabble speelt.