Woordpatroon, wat is het en hoe pas je het toe?

Wat is een woordpatroon? Puzzelen is al decennialang een populaire hobby. Het is dan ook niet vreemd dat met de opkomst van het internet het puzzelen meer en meer verandert in een online bezigheid. Maar ook als je nog steeds de voorkeur geeft aan een tastbaar puzzelboekje wat je overal mee naartoe kunt nemen, is de kans groot dat je regelmatig gebruik maakt van het internet.

De reden hiervoor is waarschijnlijk omdat je het internet gebruikt om te zoeken naar oplossingen voor je puzzel zoals synoniemen of anagrammen, of als je op zoek bent naar een woordpatroon. Deze oplossingen kun je vinden in een online puzzelwoordenboek.

Wat is online puzzelen?

Je hebt vast weleens en puzzelboekje gezien. Er zijn puzzelboekjes voor verschillende soorten puzzels zoals kruiswoordraadsels, doorlopers, cryptogrammen, woordzoekers, Japanse puzzels, Zweedse puzzels en de populaire sudoku’s. Je kunt ook bundels kopen met verschillende soorten puzzels. Met de komst van het internet ontstonden er diverse websites waar je gratis online puzzels kon oplossen.

Online puzzel spellen zijn nog steeds razend populair. Als je denkt dat de grootste financiële winsten in de game industrie worden behaald door de makers van grote platformspellen als ‘Grand Theft Auto’ of ‘Assassins’ Creed’ dan heb je het mis. Juist de kleinere games als puzzelspellen genereren veel meer inkomsten. Dat geeft wel aan hoeveel mensen er dit soort spellen spelen.

De puzzels die je online kunt oplossen variëren van de traditionele kruiswoordraadsels en sudoku’s tot online legpuzzels, Mahjong en Scrabble-achtige spellen als Wordfeud. En juist bij spellen als kruiswoordraadsels en Wordfeud is het wel heel handig om woordpatronen te kunnen herkennen. Maar ook door gebruik te maken van een online puzzelwoordenboek, ook mede hierdoor zul je sneller een  woordpatroon gaan herkennen.

Wat is een online puzzelwoordenboek?

woordpatroon
Voorbeeld van een woordpatroon

Een online puzzelwoordenboek is een referentie website waar je hulp kunt vinden voor het oplossen van puzzels. Dat kunnen offline puzzels zijn zoals kruiswoordraadsels en doorlopers of voor spellen als Scrabble, of voor online puzzel games zoals Wordfeud. Een puzzelwoordenboek gebruik je net als een gewoon woordenboek om de woorden te vinden om je puzzel te kunnen oplossen.

Vaak hebben dit soort online referentie websites ook een community waar je vragen aan kunt stellen om te helpen bij het oplossen van je puzzel. Bij een online puzzelwoordenboek vind je daarnaast ook tools waarmee je anagrammen kunt oplossen, puzzels waarbij een aantal letters verschillende woorden kunnen vormen en kun je cryptoniemen vinden, woorden die voldoen aan een cryptische omschrijving, waarmee je cryptogrammen kunt oplossen.

En een andere veelgebruikte functie die je vindt in online puzzelwoordenboeken is een tool om een woordpatroon te vinden. 

Wat is een woordpatroon?

Als je een puzzel aan het invullen bent komt het regelmatig voor dat je al een paar letters hebt, maar een aantal letters van het woord nog niet weet. Je weet bijvoorbeeld bij een woord dat bestaat uit 7 letters wat de derde-, vierde- en zevende letter is. Bij een woordpatroon tool in een online puzzelwoordenboek kun je de letters die je wel weet invullen en de letters die je nog niet weet vervangen door een punt of een vraagteken.

Als je op de ‘zoek’ button klikt, zie je opties verschijnen die de openstaande letters aanvullen tot en volledig woord. De woordpatroon optie is handig bij het oplossen van kruiswoordraadsels, Zweedse puzzels en als hulp bij het spelen van scrabble.

Puzzelen wordt nog leuker met een woordpatroon zoeker

Puzzelen wordt nog leuker met de optie om een woordpatroon te vinden. Je hoeft niet meer gefrustreerd te raken omdat je al uren hebt gespendeerd om dat ene woord te vinden en je kunt je kansen vergroten bij het spelen van Scrabble. Of je nu van online puzzel games houdt of de voorkeur geeft aan offline puzzelboekjes, het puzzelen wordt een stuk leuker en gemakkelijker met de mogelijkheid om naar een woordpatroon te zoeken. 

Natuurlijk kun je ook gewoon gebruik maken van onze woordengenerator. De woordengenerator zal op termijn ook uitgebreid worden met een automatische woordpatroon zoeker. Hier kun je dan bijvoorbeeld de letters PU..ELEN invoeren, en dan komt er als resultaat bijvoorbeeld uit: PUZZELEN

Veel s?cc?s met het puzzelen!