Y woorden puntentelling

Wordfeud en Scrabble zijn twee spelletjes waarbij je zoveel mogelijk punten probeert te scoren door letters met een bepaalde waarden op het bord te leggen. Hoewel heel wat mensen van Scrabble en Wordfeud houden kan het moeilijk zijn om te winnen. 

Een van de beste tactieken om te winnen met Scrabble en Wordfeud is door woorden met een grote letterwaarde neer te leggen. In beide spelletjes heeft de letter Y een hoge letterwaarde waardoor je de letter Y zoveel mogelijk zal willen gebruiken in je spelletjes. 

Hier leggen we alvast uit wat de woordwaarde van de letter Y is en hoe de puntentelling in zijn werk gaat wanneer je de letter Y in je Wordfeud of Scrabble woord gebruikt, handig voor de y woorden puntentelling.

Y woorden puntentelling
wordfeud voorbeeld

Letterwaarde van de letter Y 

Wanneer we naar de letterwaarde van de letter Y kijken zien we dat deze letter in zowel Wordfeud als Scrabble een erg hoge letterwaarde heeft. In Wordfeud en Scrabble heeft de Letter Y namelijk een waarde van 8 punten – dit is heel wat meer dan de een of twee punten die de andere letters meestal waard zijn. 

Puntentelling voor woorden met de letter Y 

Wanneer je een woord met de letter Y neerlegt dan kan je erop rekenen dat je een lekker aantal punten scoort. Maar hoe gaat de puntentelling nou in zijn werk voor woorden met de letter Y? Net zoals bij andere woorden ga je tijdens de puntentelling de letterwaardes van alle letters van het woord bij elkaar optellen. Wanneer je een letter op een speciaal vakje hebt gelegd ga je de waarde van een letter of zelfs het hele woord kunnen vermenigvuldigen met 2 of 3. Indien je een Y op een speciaal vakje legt, is je Y dan ook minstens 16 (of 24) punten waard. 

Punten vermenigvuldigen in woorden met de letter Y 

Kan je woorden met de letter Y op speciale vakjes leggen? Ja hoor! Het plaatsen van de letter Y of woorden met de letter Y op speciale vakjes op het bord is zelfs een erg slimme tactiek wanneer je wil winnen in Scrabble of Wordfeud. 

Over het algemeen zijn er 4 verschillende soorten speciale vakjes: 

  • 2X Letterwaarde
  • 2X Woordwaarde
  • 3X Letterwaarde
  • 3X Woordwaarde